Artık günümüzde birçok küçük elektronik aletleri, şarj edilerek kullanım ve kullanım sıklığı daha rahat hale getirilmesi amaçlanıyor. Bu durum hep yanımızda şarj aleti taşıma gerekliliğini beraberinde getirse de, sonuç olarak hayatımızı kolaylaştırdığı da bir gerçek.

 

 E- SİGARA KULLANIMI

 

 Cep telefonları, bluetooth kulaklıkları ve MP3 çalar ve daha birçok ürün şarj edilerek sık sık pil alma derdinden bizleri kurtarıyor. Aynı zamanda masrafımızı da bir hayli azaltıyor. Tıpkı bu saydığımız şarj edilebilen aletleri gibi e-sigara yani elektronik sigara da çok kullanılan şarj edilebilen aletlerin içinde yer almaktadır.

 

 Normal tütün ürünlerine göre daha sağlıklı ve masrafsız olduğu düşünülen ve çevreye dumanı ile rahatsızlık vermediği için çok tercih edilen elektronik sigaranın bakımı önemlidir. Çünkü bataryası devamlı aktif ve sıcaktır. Doğru bakım ve doğru şarj etme çok önemlidir. Bu bağlamda elektronik sigara pili nasıl şarj edilir konusu hakkında cevaplanması gereken sorular var.

 

 Cep telefonu veya diğer şarj edilebilen ürünler gibi çok sık şarj edilmese de, e- sigaranın şarjı diğerlerine göre biraz daha zahmetli gibi görünebilir. Aslında e- sigara şarjı çok kolaydır. Zaten bir kez yapıldığında diğer şarj etme işlemi daha kolay hale gelecektir.

 

 E-SİGARA ŞARJ ETME

 

 Öncelikle daha sonra tekrar kullanmak üzere her elektronik sigarada olan malzemelerden biri olan kartuş ile pili birbirinden ayırıp çıkartmamız gerekecek. Daha sonra, şarj işlemini gerçekleştirmek için pili USB şarj cihazına monte etmek gerekecek. Bu işlemi pili USB şarj cihazına vidalayarak yapabilirsiniz. Son olarak USB şarj cihazınızı açık olan bilgisayarınıza bağlayarak pilin dolmasını bekleyebilirsiniz.

 

 Şarj esnasında size şarjın dolduğunu haberdar etmek için LED ışık yanar. Şarj işlemi bittiğinde ışık söner. Şarjın süresi yaklaşık 2-2,5 saat sürer. LED ışık sönmeden alınan pillerin ömrü kısalabileceğini unutmamakta fayda var.

 

 Tam dolmuş bir pil 150’e yakın bir puf sağlar. Kullanıma göre ise pil ömrü 3 ila 8 saat arasıdır.