Elektronik sigara olarak bilinen e sigara kullanımı ülkemizde yaygın bir hale gelmiştir. Tütün ihtiyaçlarının bağımlılığını azaltmak ve zararlarını en az seviyeye indirgemek için kullanılmaktadır. Bu cihazdan duman yerine buhar çıkmaktadır. Normal tütünden farklı olmakla birlikte kişide başka bir sigara markası kullanıyormuş hissi yaratır. İçeriğinde bulunan filtre sayesinde kanserojen maddeleri içine hapseder ve kişiye daha az zarar verir. İçme alışkanlığına bu yöntemle daha zararsız devam edebilirsiniz. Dilerseniz e sigara dikkat edilmesi gerekenler hakkında bazı avantajlı ve dezavantajlı bilgileri aşağıda inceleyelim.

 

 Avantajları

 

 1) Normal bir tütün kullanımından daha az zararsız olup içeriğinde kanserojen madde bulundurmamaktadır.

 

 2) Sadece etrafa buhar verdiği için etrafa da daha az zarar verir.

 

 3) Yangın tehlikesine karşı daha avantajlıdır.

 

 Dezavantajları

 

 1) Dezavantajları arasında e sigara kullanırken dikkat edilmesi gerekenler cihaz düzgün ayarlanmadığı takdirde kanserojen etki yaratabilir. Buda sağlığınıza büyük oranda risk oluşturmaktadır.

 

 2) Cihaz kısa süreli arıza verip düzgün çalışmadığı takdirde aşırı ısınma yapabilir.

 

 3) Pasif içicilerde bir sorun teşkil etmeyen e sigara kullanımı yapılırken dikkatli olunmalıdır. Aksi takdirde sağlığa daha farklı zararlar verebilir.

 

 4) Bazı kurumlar sigaranın bu yöntemle kullanımın daha çok artacağını düşünmektedir.

 

 Yasak olunan yerlerde kolaylıkla bu ürün kullanılabilir. Tütünü bırakmak isteyenler için tek etkili yöntemi el ve dudak alışkanlığını bırakmaktır. Bu yapılan bilimsel araştırmalarda da kanıtlanmış olarak karşınıza çıkacaktır. Bilimsel araştırmalara göre 12 ay içerisinde bu kullanımı yapan kişilerde normal içicilik düzeyi azalacak yerini bırakmaya kadar götürecektir. Çünkü bağımlı olunan yön nikotin bağımlılığı ortadan kalkınca yerini sadece pasif içiciliğe bırakmayı hedefler. Önemli noktanın alışkanlık olduğunu bildiren araştırmalar günümüz içerisinde daha da kullanımın yaygın hale geleceğini göstermektedir.